BrandedU: Personal Branding

BrandedU: Personal Branding

Op een dag kreeg ik in mijn inbox een uitnodiging om me in te schrijven voor een dag van inspirerende seminars met verschillende sprekers, afgewisseld met workshops bij BrandedU op 21 november 2016.

Ik had alleen de mail niet goed gelezen wat dat seminar zou inhouden tot ik op 15 november ineens een mail kreeg met “huiswerk”: ik zou moeten pitchen, 1 minuut lang.

Pitchen. Ik??

Oh man! Praten voor publiek dat me aankijkt en dan ook nog eens publiek dat ik in de ogen kan kijken…. het zijn “maar” 50 man. Wat een opgave. Geef me mijn trompet en ik tetter er een eind op los. Dat is geen probleem, maar praten…???

En toch! Om goed beslagen ten ijs te komen heb ik het hele weekend voorafgaand aan het seminar Youtube video’s zitten bekijken en daar sprongen twee video’s uit:

  • “Vuur & Schenen: Les 1 – De Perfecte Pitch – Start stevig en maak je toehoorders nieuwsgierig”; en
  • “Ik ben Smoorverliefd” Winnende Elevator Pitch Judith Schoenmaeckers, Randstad, Salesevent2011”

Naar aanleiding daarvan heb ik mijn pitch geschreven.

Pitchen en dan niet in een Pierre Wind tempo

Wat is dat nu voor een titel Mariam? Dat zal ik je vertellen.

Als ik enthousiast ben, ga ik op een gegeven moment heel snel praten. Ik krijg dan zelf de indruk dat ik zit te ratelen met drukke gebaren, net als Pierre Wind. Dat moest ik zien te voorkomen! Oh wat was ik zenuwachtig……

Het was 21 november en ik  was de eerste deelneemster in Hotel Droog en ik ging kennismaken met Nancy. Een hele leuke ervaring, het voelde allemaal heel vertrouwd.

[De foto’s, die in mijn blog te zien zijn, gemaakt door fotografe Titia Hahne, zijn van BrandedU en zijn met toestemming van BrandedU geplaatst:]

Even later kwamen de andere deelneemsters ook binnen. Heel even apart van elkaar aan tafel, want daar maakte Nancy korte metten mee. We moesten gelijk aan de bak met netwerken.

Nou Nancy, je wordt -in positieve zin- bedankt voor deze “schop onder mijn kont”, dat had ik net nodig!

Om tien uur was het tijd voor het seminar, opgeluisterd door fantastische spreeksters met LEF

die hun ervaringen in de zakenwereld met ons deelden. Ik kreeg steeds meer energie en ik denk dat ik daarin niet de enige was onder de deelneemsters.

Paulien Wesselink van OMYBAG

Tilly Kesting van PiFiTi

Muzikaal intermezzo

Het geheel werd tussendoor muzikaal opgeluisterd door Graziella Hunzel Rivero. Omdat ik heel weinig tv kijk wist ik niet wie Graziella Hunzel Rivero is. Daar kwam ik snel genoeg achter.

Mijn make-up liep door toen ze zong: ik ben nog nooit in tranen geweest van muziek.  Graziella heeft het voor elkaar gekregen! Een hele originele performance die bij haar past en onbeschrijflijk mooi.

Mindfullness

Wat een verrassing: we kregen een minisessie van Yoga op de Zaak van Mariet Verhagen. Het moest niet langer duren of ik zou gaan snurken (heb ik al eerder meegemaakt…)

Mijn zenuwen voor de pitch maakten plaats voor veel energie en lef.

Ik was heel erg onder de indruk van de dames die de pitch hielden. Wauw! Wat een performances en wat een verhaal achter hun pitch.

Zelf heb ik het uit mijn hoofd gedaan omdat je dan meer van je persoonlijkheid kunt laten zien. Het ging redelijk goed.

De goed verzorgde dag werd afgesloten met de borrel waar we nog konden nagenieten.

Wat heb ik uiteindelijk geleerd van het seminar?

Ik ga hier natuurlijk niet de geheimen van de kok verraden. Wel kan ik je meegeven dat samenwerken, netwerken en ook fouten durven maken (lef) een must zijn.

Aan het eind van de dag ging ik naar huis met een gevoel alsof ik 3 Red Bulls had gedronken. Wat een energie!

Wil jij ook een blog over je event of je bedrijf door mij geschreven?

CONTACT OPNEMEN MET MARIAM

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.